dimarts, d’abril 26, 2011

ARTICLE A SURT DE CASA.CAT


Rock d’autor de les Terres de l’Ebre, com ells mateixos es defineixen. No hem vingut per a quedar-nos és el primer àlbum d’Albert i la banda dels 13. Amb 12 temes enregistrats i mesclats pel Jesús Rovira (Lax'n'Busto). L’Albert Reverté, la veu del grup, ens explica més coses sobre aquest darrer treball que el podeu escoltar amb màxima qualitat i de manera gratuita a la web www.bandadels13.com.

- D'on surt el nom del vostre grup?
El 13 és un número amb certa màgia i indica que al final som una banda de la qual forma part molta gent. A més, amb els temps que corren 9 membres no deixa de ser un número molt alt de músics!

- Com descriurieu aquest nou disc que presenteu?

Aquest disc ve a ser el resum de gairebé cinc anys damunt dels escenaris. Un resum dels vells temes i alguns de nous que marquen el camí a seguir. Un disc eclèctic, amb vàries influències però amb el vell rock de banda americana sempre present.

- Creieu que feu música per a la gent de les Terres de l'Ebre o que el vostre disc és exportable?
És obvi que si s'ecolten les lletres el paisatge ebrenc hi juga un paper més que destacat en l'escenari on es van movent els personatges de les cançons: el mar, la festa, el riu... Però, en realitat, s'expliquen històries senzilles, sentiments universals...Per això crec que el que expressem tant pot ser representatiu per una persona de l'Ebre com de l'altra punta de món.

- Perquè vau decidir emprar imatges de còmic en el vostre videoclip?
La veritat és que de vegades les millors coses passen per accident i aquesta n'és una. La cançó parla de com un pare (en aquest cas jo) prepara al seu fill recent nascut pel llarg viatge que l'espera en aquesta vida. Necessitàvem arribar a connectar amb el món infantil d'alguna manera i amb la col·laboració del gran Jordi Galo de DDFilms vam arribar al còmic. També et confessaré de passada que sóc particularment una miqueta friki d'aquest món. Així que entre vinyetes m'hi sento més que còmode.

- Què has après (des del punt de vista personal i professional) al llarg de la teva trajectòria com a músic?
Que és possible crear un projecte comú quan hi ha passió i honestetat. La resta va venint i tu ho agafes o no. També que el món de la música exigeix molt més sacrifici que el que la televisió deixa entendre moltes vegades. Aquesta imatge ha dificultat encara més la percepció que el públic té de nosaltres.

- Un dels vostres punts forts és el directe. Creieu que el futur de la indústria està en fer música i espectacle als directes?
No, sincerament crec que és el present. Els canvis hi són i t'adaptes o et passen per damunt. Crec que hi ha hagut conseqüències negatives i positives en aquest canvi. Natros pugem al carro de les bones i haver de tocar en directe és una bona notícia sempre per a qualsevol que vulgui comunicar-se amb les cançons.

- Quins són els vostres referents musicals?

Crec que amb 9 membres es fa difícil fer un llistat acurat; només et puc dir a qui tinc al cap quan composo els temes: Billy Joel, Springsteen, Serrat, Huey Lewis, la música de Motown...

- Quina fita us faria més il.lusió aconseguir?

La fita seria d'aquí 5 anys continuar amb aquest projecte i seguir sentint el mateix que sentim al damunt de l'escenari quan hi som tots.
Autoria:
Anna Zaera