diumenge, de maig 17, 2009

ARTICLE; Tortosa impulsa l'«Ebresons», un cicle de concerts amb artistes de l'Ebre o vinculats amb el territoriPromoure una oferta musical a Tortosa i les Terres de l'Ebre durant dos mesos culturalment poc actius –maig i juny– i alhora demostrar que a l'Ebre hi ha un ampli ventall de músics i grups amb prou nivell qualitatiu per tocar al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa és el doble objectiu d'Ebresons, el cicle de concerts que se celebra enguany per primera vegada i que organitzen l'empresa cultural Túbal i l'Ajuntament de Tortosa. La proposta inclou la gravació d'un CD promocional.
Del folk de Quico el Célio al rock de Vitruvi o d'Albert i la Banda dels 13, passant pel recital poètic de Josep Lluís Villa, el country de Josep Maria Bonet i la música inclassificable de Pepet i Marieta. Aquesta és l'heterogènia oferta musical que omplirà el Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa el maig i el juny, dos mesos culturalment poc actius a la capital del Baix Ebre i, per extensió, a la resta del territori i que ara es cobriran amb l'Ebresons, al ritme de l'aigua, un cicle de concerts amb esperit de festival que pretén donar a conèixer una part important de la producció musical de les Terres de l'Ebre. «Tots els grups o músics que hi participen són de les Terres de l'Ebre o estan vinculats amb el territori», va argumentar ahir Artur Gaya, de Túbal. Així, per exemple, Andreu Rifé, un dels participants, és de Barcelona però ha tret un disc, Terròs, inspirat en poemes de l'ampostí David Monllau, conegut per ser un dels últims constructors de barraques del Delta. «Som conscients que hi falta gent, però no descartem repetir l'experiència l'any que ve», hi va afegir Gaya. A l'hora de seleccionar els grups participants, s'ha tingut en compte l'heterogeneïtat i l'activitat de l'últim any. La majoria han tret disc, han fet algun concert o han preparat algun espectacle. «Aquesta proposta destaca per la creativitat i l'austeritat, que són d'agrair en temps de crisi», va dir per la seua banda el regidor de Cultura, Joan Caballol.
Es tracta d'un total de deu concerts que començaran el pròxim 22 de maig amb una actuació de Riu en So, una de les formacions més recents de música popular ebrenca, i finalitzaran el 21 de juny, Dia Internacional de la Música, amb un doble concert dels grups de rock ebrenc Rodamons i Vitruvi. Tots els concerts són a l'auditori de Tortosa i el preu de l'entrada és de 10 euros. Per incentivar que la gent vaja als concerts, s'ha editat un CD promocional que inclou un tema de cadascun dels dotze grups participants i que es regalarà als que compren entrades per a més de tres concerts. Les entrades es poden adquirir a l'auditori o a la seu de Túbal.
ELS CONCERTS
22 de maig
Riu en So (22.00 h, sala 2)
28 de maig
Albert i la Banda dels 13 (22.00 h, sala 2)
29 de maig
Andreu Rifé (22.00 h, sala 2)
30 de maig
Pepet i Marieta (22.00 h, sala 1)
4 de juny
Josep Maria Bonet (22.00 h, sala 2)
5 de juny
Montse Castellà i La Soul Machine (22.00 h, sala 1)
12 de juny
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (22.00 h, sala 1)
18 de juny
Josep Lluís Villa i David Espinós (22.00 h, sala 2)
19 de juny
Cor Flumine (22.00 h, sala 2)
21 de juny
Rodamons i Vitruvi (20.00 h, sala 1)*Tots els concerts són al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa i el preu de l'entrada és de 10 euros